Als eerste moet je ervoor zorgen dat de kwaliteit van de talg verbetert. Aangezien een slechte kwaliteit talg zorgt voor een dikke kleverige substantie die niet door de kleine opening kan en daardoor een blokkade veroorzaakt. Dan heeft de C. Acne bacterie vrij spel en veroorzaakt infecties. Dus je begrijpt dat dit een belangrijk punt is om aan te pakken.

Om de kwaliteit van de talg te verbeteren heb je EVZ (essentiële vetzuren) nodig. Essentiële vetzuren zijn in staat om de kwaliteit van de talg te verbeteren. Het gaat ervoor zorgen dat de dikke kleverige substantie verandert in een vrij stromende vloeistof. Ze zijn dus essentieel voor het verbeteren van de acne. Het is niet door de hoeveelheid talg die je hebt maar het is de kwaliteit die zorgt voor de puistjes

Daarna moet je ervoor zorgen dat de opening schoon blijft, met andere woorden zorgen dat deze niet verstopt raakt.

Producten met comedogene stoffen kun je dus ook het best vermijden. Denk aan minerale olieën, lanoline, cetylalcohol, verzadigde vetzuren en hun esthers, polyethyleenglycolen, geëthoxyleerde alcoholen, die je kunt herkennen aan hun middelste of laatste lettergreep -eth, zoals ceteareth-10, eucalyptus, tea tree olie, lavendel, witch hazel en sodium laureth sulfate want die drogen de huid uit.

Zorg er ook voor dat je dagelijks je gezicht met de juiste producten reinigt, dat het niet te veel uitdrogend werkt. Zodat je make-up en verontreiniging er goed wordt afgehaald.

We moeten hier gaan exfoliëren. Zoals jullie weten ben ik absoluut geen grote fan van exfoliatie omdat dit heel vaak de huid meer kwaad dan goed doet. maar hier hebben we het wel nodig willen we ervoor zorgen dat de verstopping vermindert. De beste exfoliant is salicylzuur omdat deze houd van vet, en we weten dat er olie in de haarfollikel zit . Salicylzuur heeft het unieke vermogen om in het haarzakje te komen en daar alles te reinigen en alles eruit te trekken. Het is anti-bacterieel en helpt ontstekingen te verminderen. Het is ook een keratolic zuur dus het breekt ook de overmatige huidcellen af. Maar nogmaals als je dit gebruikt is het ook van belang om zeker te zijn dat de andere producten die je gebruikt geen blokkades veroorzaken want anders helpt het niet.

De ph moet ook weer in balans worden gebracht. Dit kan al gebeuren door de essentiële vetzuren en door het salicylzuur. Maar je moet er dus ook op letten dat je geen producten gebruikt die ph neutraal zijn. Want producten die ph neutraal zijn, zijn niet goed voor ons lichaam. Aangezien een ph neutraal product een ph waarde heeft van 7 is dit dus veel te basisch voor onze huid, aangezien onze huid een ph heeft van 4.5-5.5

Dit zijn al verschillende tips die jij thuis kunt proberen om je acne terug in balans te brengen.

Wil je nog meer hulp? Boek dan de persoonlijke acne analyse