Er is veel verkeerde informatie en misvattingen over de huidconditie, acne. Gelukkig voor jou, houd ik van de huid en deel graag mijn kennis met jou! Ik heb al verschillende verhalen gehoord, maar deze komen steeds weer terug.

Mythe: je moet alle bacteriën op je gezicht doden om van acne af te komen

Doorprikt: Dit is een veel voorkomende misvatting, waarbij je denkt dat alle bacteriën slecht zijn. Net als onze darmen, hebben we overal in ons gezicht goede en slechte bacteriën. De meerderheid van de bacteriën waaruit ons huidmicrobioom bestaat, zijn eigenlijk goede bacteriën en onze huid heeft het nodig om optimaal te functioneren. Onder deze bacterie bevinden zich 77 stammen van C. acnebacteriën – hoewel dit slecht klinkt, veroorzaken slechts een handvol hiervan acne. Door de goede bacteriën van de huid te ontdoen, raakt het evenwicht in de flora verstoord en kan het acne en de symptomen ervan verergeren (en veroorzaken). Als je denkt dat je je schuldig hebt gemaakt aan overmatig reinigen of een agressieve reiniger hebt gebruikt, laat me dit dan weten, ik geef prioriteit aan je microbioom en de huidbarrière van je huid om te werken aan een gezonde, evenwichtige huid.

Mythe: je moet scrubben om acne te ontstoppen en te elimineren

Doorprikt: Acne of verstopte huiden vertonen vaak een verminderde enzymactiviteit, wat betekent dat de huid moeite heeft om zijn natuurlijke afschilfering (of afschilfering) uit te voeren. Overmatig scrubben met harde scrubs is eigenlijk niet het antwoord op dit specifieke acneverschijnsel, omdat het ervoor zorgt dat uw stratum corneum verslechtert en hoe meer je ervan weghaalt door onnodige peeling, hoe minder het zijn eigen natuurlijke exfoliatieproces kan uitvoeren, wat een verder verstopte huid veroorzaakt. Hoewel sommige afschilfering goed is, zal overdrijving meer kwaad dan goed doen – je neemt in feite de kans van je huid weg om zichzelf te genezen en op natuurlijke wijze met de verstopping om te gaan. Regelmatige enzymbehandelingen zijn een geweldige manier om te exfoliëren zonder het te overdrijven. Je kan ook producten overwegen die jouw huid helpen het natuurlijke afschilproces van de huid te activeren, zoals PlutioDerm Fluid of Süüsmoon Lotion P.

Mythe: alleen een vette huid heeft last van acne

Doorprikt: slechts 3% van de bevolking heeft een echt vette huid. Aantasting van de huidbarrière veroorzaakt door het constant strippen van de zuurmantel, resulteert in trans-epidermaal waterverlies (TEWL), wat op zijn beurt de overproductie van talg bevordert. De huid produceert teveel talg in een poging de zuurmantel te herstellen. Een verslechtering van de huidbarrière wordt vaak veroorzaakt door het gebruik van onjuiste actuele cosmeceuticals of huidverzorgingsproducten. Het is essentieel om jouw huidbarrière aan te pakken als je acne of verstopping effectief wilt beheersen. Om te voorkomen dat je de verkeerde huidverzorgingsproducten gebruikt, moet een huidanalyse je eerste stap zijn bij een nieuw huidregime of behandelplan.

Mythe: tandpasta is een goede zit-zapper

Doorprikt: doe alsjeblieft geen tandpasta op je huid! Tandpasta heeft een basische pH, wat betekent dat het een pH van 7 heeft, terwijl de pH van je huid ongeveer 5,5 is, waardoor je huid meer alkalisch wordt (wat we niet willen). Tandpasta’s bevatten ingrediënten zoals zuiveringszout, bleekcomponenten en menthols; uw huid kan deze niet metaboliseren. Als je het op jouw huid gebruikt, veroorzaakt dit uitdroging, mogelijke huidirritaties en kan het zelfs leiden tot een chemische verbranding op de huid! Tandpasta is niet ontworpen om op de huid te worden aangebracht en de ingrediënten erin zijn niet bedoeld om acne-veroorzakende bacteriën onder controle te houden. Een op maat gemaakte zit-zapping-serummix is handig om in je arsenaal te hebben als er een puistje opduikt. Zeg mij na: ‘tandpasta is alleen voor de tanden’!

Heb je vragen over je huidconditie stel ze dan hieronder.