Select Page

wie ben ik

Hallo en leuk dat je me wilt leren kennen.

Ik ben Sabine Theeuwes en ik woon samen met mijn vriend in Turnhout. Samen hebben we een heel lief zoontje en een prachtige maar koppige dochter. Geef me een goed boek en ik ben heel de middag zoet, maar helaas heb ik hier niet veel tijd voor. Ik hou ervan om te spelen met mijn kinderen en bakken in de keuken vind ik ook helemaal geweldig. Niet dat ik een keukenprinses ben, ik vind het wel belangrijk dat er een gezonde maaltijd op tafel staat. Een keer goed gaan eten daar maak je me ook altijd wel blij mee. Ik ben verslaafd aan kennis opdoen, en mijn motto is, ik vind dat je nooit genoeg kunt weten. En dit komt goed van pas in mijn vakgebied. Heerlijk vind ik het om bezig te zijn met het studeren over de huid, er is nog zoveel kennis te vergaren hierover.

Van schoonheidsspecialiste naar huidtherapeut

Van oorsprong ben ik schoonheidsspecialiste met diverse certificaten voor de behandeling van acne, huiddiagnostiek, ingrediëntenleer en cosmeticakennis voor gevorderden, acne verbeteren van binnenuit. Sinds 2015 ben ik mij gaan specialiseren in de gezondheid van de huid en corneotherapie, waarbij mijn persoonlijke frustratie de grootste drijfveer was. Vroeger had ik last van clownseczeem, een chronische huidziekte die mijn gezicht ontsierde. Ik weet daardoor hoe een huidprobleem je leven kan domineren, je levenskwaliteit kan bepalen en je zelfvertrouwen kan aantasten. Maar ik weet ook dat er een oplossing bestaat voor diverse huidproblemen!

Tussen huisarts en dermatoloog

Tussen de huisarts en de dermatoloog was er een belangrijke missende schakel, die ik als huidtherapeute heb ingevuld. De patiënt kan sneller terecht en de overbezette dermatoloog wordt ontlast en kan zich richten op de zwaardere huidproblematiek. Met mijn unieke werkwijze in België kijk ik verder dan alleen de symptomen, ik pak het huidprobleem aan bij de kern. Ik werk niet met antibiotica of dure, vaak ongezonde crèmes, maar kijk wat de huid nodig heeft op het gebied van voeding, beweging, verzorging en producten. Via grondige huidanalyses en bloedanalyse achterhaal ik de oorzaak van het probleem, om vervolgens de huid de behandeling te geven waar het zo hard om vraagt. Ik denk mee met de klant, raadpleeg diverse bronnen en ga op zoek naar de juiste oplossing. Het gehele proces volg ik op doormiddel van 3-6-12 maand trajecten, zodat een huidverbetering op langere termijn kan worden gerealiseerd. Een uitgebreide kennis op vlak van ingrediëntenleer, voeding en een constante bijscholing vormen daarbij een belangrijke basis.

 


Tijdens een behandeling staat persoonlijke aandacht centraal. Acne kan verstrekkende gevolgen hebben voor het zelfbeeld en –vertrouwen. Veel klanten schamen zich voor hun Acne. Daarom is het des te belangrijker om 1-op-1 te werken en de jouw op die manier een vertrouwde omgeving bieden om het huidprobleem bespreekbaar te maken. Van mijn kant kan je dan ook een eerlijk advies verwachten. Ik verwijs door naar een dermatoloog indien dat nodig is en start geen behandeling die geen resultaat zal opleveren. Daarbovenop vind ik het zeer belangrijk om je bewust te maken van de gevolgen die het gebruik van verkeerde producten met zich meebrengt. De huid is het grootste orgaan van de mens en verdient de juiste zorg en aandacht. Door ze gezond te maken, zal ook jij terug stralen, vanbinnen en vanbuiten!